Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

No para - azoknak, akik nem szeretnék atitkosszolgálatok alanyai lenni

Nopara.org link néven indult a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) új internetes oldala, amely azoknak a tudatos polgároknak ajánl digitális "túlélőkészletet", akik nem szeretnék, hogy a titkosszolgálatok és egyéb állami szervek könnyedén nyomon kövessék mozgásukat és beszélgetéseiket. Szabó Máté, a TASZ szakmai igazgatója szerint az oldalakon szoftverekhez és böngészőkhöz több tucat ingyenesen használható kiegészítő, illetve telefon- és számítógép-beállítási trükk található.
A nopara.org-ra már csak azért is szükség lehet, mert Szabó Máté szerint a magánélethez való jogot szavatoló magyarországi szabályozás elnagyolt, és nem felel meg az európai elvárásoknak. És közben még romlik is a helyzet: míg korábban a kormányzat tiszteletben tartotta azt az elvet, amely tiltotta a különféle adatbázisok összekapcsolását, az utóbbi időben hozott döntések, ha jogi értelemben nem is, de technikailag könnyebbé teszik az összekapcsolást. Például az adóhivatali és az OEP-nyilvántartás egyesítését.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról