Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Nógrádiék 500-adszor -- könyvcsere akció és tenorária Kazincbarcikán

Az 500. író-olvasótalálkozójukat ünnepelték a napokban Kazincbarcikán a Gyermekkönyvtárban Nógrádi Gábor és Nógrádi Gergely írók, valamint a jelenlevő gyerekek. Ötszáz találkozón vett részt eddig a két író 2005, azaz a Petepite című regénynek a Nagy Könyv versenyében elért sikere óta. A találkozókon az olvasás képzelet- és kreativitásfejlesztő szerepéről, a tehetségmegőrzésről, és új könyveikről beszéltek a szerzők. A találkozók érdekessége a Könyvcsere akció, ahol használt könyveket új könyvekre cserél a Presskontakt Kiadó. Az így összegyűjtött antikvár példányokat gyermekotthonoknak és Idősek otthonának ajándékozza a találkozókat támogató Magyar Ifjúsági Talentumok Egyesület. Eddig a Tiszadobi Gyermekvárosba, a Zalaegerszegi Gyermekotthonba és a Mátészalkai Idősek Otthonába vitték el az írók a Könyvcserében összegyűlt régi könyveket. A találkozók különlegessége időnként, hogy Nógrádi Gergely, aki 'civilben' operaénekes, a program végén, ha a gyerekek kérik, elénekel egy-egy tenoráriát.

Hírforrás: Molekné Kőrösi Beartix
2009. december 17.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=nogradiek_500-adszor-konyvcsere_akcio_es_tenoraria_kazincbarcikan
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról