Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Női akt: a témától nem tartanak távolságot - a vírustól viszont igen

A hollandiai Almelo könyvtára link előadást szervezett a női aktról. Mint honlapjukon írják:
A vizuális művészet egyik legjobban ábrázolt témája a női akt. Ez számunkra most nyilvánvalónak tűnhet, de a történelem számos időszakában nem volt ilyen. Sok következtetést vonhatunk le az évszázadok ábrázolásmódjaiból, s ez mintegy morális tükröt képez az időegyenes mentén. Milyenek voltak a normák és értékek egy adott korban, mi volt az adott korban a szimbolika, és elfogadták-e a meztelen nő ábrázolását?
Ezen a tanfolyamon izgalmas utat teszünk meg a teljes művészettörténetben a női akt alapján. Különböző időszakokról és számtalan ikonikus remekműről lesz szó (Willendorfi Vénusz, Botticelli, Tiziano, Rembrandt, Rubens, Isaac Israëls, Bonnard, Lucian Freud és számos további alkotó művei). Az őskorral (Vénusz-figurák) kezdve járjuk utunkat a középkoron (boszorkányüldözések), a reneszánszon, a tizenhetedik, tizennyolcadik és tizenkilencedik századon keresztül a mai napig, 2020-ig. Az előadáshoz az előadó átfogó segédanyagot biztosít.
- A gond csak az, hogy az előadás a vírushelyzet miatt elmarad. A holland közkönyvtárak legalább 2 hétig zárva tartanak, és az azutáni helyzet is bizonytalan. (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról