Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Női szempont az irodalomban - mindenki érdeke

Új könyvének bemutatóján - Kovácsné kivan - több olyan női szerzőt is említett, akik az ön segítségével tűntek fel az utóbbi években. Milyen témákról írnak? Lehet-e egyáltalán női irodalomról beszélni?
Rácz Zsuzsa: - Amikor évekkel ezelőtt eldöntöttem, hogy meg akarom írni a Kovácsnét, kerestem egy könyvet anyukámnak. Kezembe került Az anyának lenni című antológia, és abban a 27 szerző között egyetlen nő van, Kaffka Margit. Ez nekem mérföldkő volt. Remek írók szerepelnek a könyvben, de hát, aki nem szült, nem szoptatott, az csak nem tudja, milyen anyának lenni! Évezredeken át nem volt női irodalom, mert a nők nem tanulhattak meg írni, ez ilyen egyszerű. Angliában is csak az 1800-as évek végén gondolták úgy az arisztokrata családok, hogy a lány ne csak hímezni tanuljon meg, hanem írni-olvasni is. Ebből nőttek ki Austin, a Brontë nővérek és sokan mások. Tehát én nem tudom értelmezni, mi az, hogy női irodalom. A prosztatagondokról nem fogok én írni, arról írjanak a férfiak, de nagyon nagy hiátus van abban, hogy női szemmel milyen a világ.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról