Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Nonprofit Önarckép -- a hazai civilek adatbázisa

A Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány működteti a hazai civil szervezetek legteljesebb nyilvános adatbázisát, a Nonprofit Önarckép-et. Az adattárban jelenleg több mint 11 ezer szervezet adatlapja található. Az Alapítvány a civil szervezetek adatainak összegyűjtésével és nyilvánosságra hozásával hozzájárul a potenciális vállalati és egyéni adományozók és a civil szervezetek egymásra találásához. Az adójuk 1%-áról rendelkezni kívánók megtalálják a számukra megfelelő célszervezetet és annak adatait, így a szektor iránt érdeklődők minél bővebb és naprakészebb adatbázisban kereshetnek.
Elősegíti a civil szervezetek átláthatóságát, kiszámíthatóságát a külvilág, a támogatók, adományozók, állampolgárok és egymás előtt. Az adatbázisba ingyenesen és önkéntesen lehet bejelentkezni, a szervezetek az adataikat bármikor módosíthatják. Adózási időszakban az adófizetők ide fordulnak információért a támogatandó civil szervezetről, vagy az általuk preferált területen működő szervezetekről. Mivel a potenciális adományozók tehát választják ki, hogy kit támogassanak adójuk 1%-ával, a civil szervezetek létérdeke az adattárba való bejelentkezés. Tekintettel viszont arra, hogy az adatközlés önkéntes, az adatok frissítése a közlő szervezeten múlik. Adózási időszakban a NIOK Alapítvány kampányt folytat, hogy felhívja a figyelmet az adatbázisra, amely alapján ingyenesen hívható telefonszámunkon (06 80 200 074) is felvilágosítást nyújt a nonprofit szervezetekről.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról