Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Nyáron nyílik meg az új siófoki könyvtár -- szinteltolással

Az új épületben LCD-monitoros hívószámkijelzős rendszer, beépített információs pultok, tájékoztató könyvtárosi pontok teszik könnyebbé a könyvtárlátogatást Siófokon. Az első szinten kap majd helyet a felnőtt könyvtár és a helytörténeti kutató. A szinteltolásos galériára álmodta a tervező a számítógépes részleget. Az első szinten lesz még a hírlapolvasó, mellette egy nyolcvan személyt befogadó előadó- és konferenciaterem. Az emeletre, ahová lifttel is fel lehet jutni, a gyermekkönyvtár költözik. Foglalkoztatót is terveztek ide és tetőteraszt. Az új épületben LCD-monitoros hívószámkijelzős rendszer, beépített információs pultok, tájékoztató könyvtárosi pontok teszik könnyebbé a könyvtárlátogatást. A munkálatok várhatóan nyárra befejeződnek és megnyithatja kapuit a korszerű új könyvtár. (Balaton.hu)
-- A ház szerkezetkész időszakában bekapcsolódó belsőépítész által javasolt bútorozási változtatásokat a beruházó is elfogadta. Az elkészült bútortervek remekül illeszkednek a ház hangulatához és jól kiszolgálják a könyvtári igényeket. A könyvtár esetében - számos szempont figyelembe vételével - a felnőtt részleg az első, míg a gyermek részleg és az irodai blokk a második emeleten találta meg a helyét. A közösségi terek (olvasóterem a leválasztható rendezvényteremmel, a gyermekfoglalkoztató és a tetőterasz) a Fő téri oldalra kerültek, a szabadpolcos kölcsönző tereket pedig a Kele utcai szárnyba helyeztük. (Építészfórum)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról