Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Nyelvet értő olvasóvá nevelés -- DOK, Delft

Tisztelt könyvtárosok! Egy holland kezdeményezésre szeretném felhívni figyelmüket: link
A projekt neve: nyelvi látogatás, szervezője a híres delfti városi könyvtár, a DOK, ami egyúttal könyvtári koncepció-központ is, és ambíciózusan a világ egyik vezető könyvtárává szeretne válni (érdekes technológiai megoldásaikról lásd például ezt a videót: link vagy ezt: link
A projekt célja az olvasóvá, nyelvet értő emberré nevelés. A könyvtár önkénteseket keres, akik 15 héten keresztül hetente egy délután meglátogatnak egy-egy sokgyermekes családot, és egyéni foglalkozásokat tartanak olyan 2-12 éves gyerekeknek, akik nyelvi téren vagy később az olvasást illetően le vannak maradva. A foglalkozások során az önkéntesek nyelv- és asztali játékokat játszanak, vagy együtt olvasnak a gyerekekkel, aktívan bevonva a szülőket is. A muníciót (játékok, oktatási anyagok) és a felkészítést a könyvtár szolgáltatja. A (Delft meghatározott kerületeiben, többnyire lakótelepi övezetben élő) családokat a legkülönfélébb szociális intézmények (iskola, játszóházak, hivatalok vagy éppen a kerületi könyvtár) választották ki.

Hírforrás: Király Péter, Facebook
2012. november 07.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=nyelvet_erto_olvasova_neveles_--_dok_delft
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról