Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Nyilatkozatstopot -- az már cenzúra, vagy az 'éredeksérelem' megakadályozása?

Nyilatkozatstopot rendelt el az Akadémia vezetése egyes, migrációval foglalkozó kutatóknak.
A cenzúra árnyéka vetült a Magyar Tudományos Akadémiára (MTA) a múlt héten. A nol.hu ismertette az Akadémia kommunikációs csapatának egyik levelét, amely szerint a kutatók migráció témájában egyelőre ne nyilatkozzanak. A kutatói társadalom alaposan felháborodott ezen, s tiltakozott a rendelkezések ellen, mert az lényegében úgy szólt, mintha a témával foglalkozó valamennyi akadémiai szakember megnyilatkozási jogát elvették volna.
A kommunikációt szabályozó elnöki határozat szerint például "nem jelenhet meg olyan információ, amely az Akadémia [...] jó hírnevét vagy "az akadémiai érdekeket sérti vagy veszélyezteti", és "az Akadémia tagjai [...] nem adhatnak tájékoztatást olyan tényekről, információkról, amelyek [...] az állam, az Akadémia vagy annak [...] bármely munkatársa számára ...hátrányos". Joggal teszik fel a kérdést az akadémikus szerzők, hogy "ki jogosult elbírálni, mi sérti vagy veszélyezteti az Akadémia jó hírnevét és érdekeit", illetve "mennyiben korlátozhatók az Akadémia tagjainak személyiségi jogai a véleménynyilvánításban".

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról