Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Nyílt levél az OSZK mellett

Múlt héten ígéretet tettünk link olvasóinknak, hogy ha kérdéseinkre választ kapunk az OSZK igazgatóságától, megírjuk. Nos, biztatás ellenére nem érkezett. (MG) Másik hír az OSZK háza tájáról:
Király Péter ajánlása: Jó ideig lelkes olvasója, két évig még dolgozója is voltam a Széchényi Könyvtárnak, (éppen a Kézirattárban, ami egy hete nem tudja az olvasókat kiszolgálni). '95 óta önkénteskedek a Magyar Elektronikus Könyvtárban (MEK), ami '99 óta az OSzK része. Ennek következtében valamivel többet tudok az intézményről annál, mint ami a hírekben napfényre kerül. Úgy alakul, hogy az utóbbi években a kutatásaim, vagy munkám miatt több nemzeti könyvtárral is közelebb megismerkedhettem, évekig dolgoztam a holland nemzeti könyvtár épületében, szakértőként hívtak előadni a belga és a német nemzeti könyvtárba, munkakapcsolatban voltam vagy vagyok a francia, finn, litván, görög, spanyol nemzeti könyvtárakkal. Az köztük és az OSzK közötti különbség több mint kétségbeejtő. Az elmaradás nem most kezdődött, nem egyedül a jelenlegi politikai vezetés hibája (több mint 10 éve a könyvtár akkori igazgatója beküldött az akkori miniszter asztalára egy ládányi abból a törmelékből, ami a könyvtár homlokzatásól aláhullott - aminek az eredményeként nem a homlokzatot tették rendbe, hanem egy fából készült alagutat építettek a bejárathoz, hogy ne az emberek fejére potyogjon). Az OSzK számomra nem csak olvasnivalókat jelent, hanem egy nagyon fontos szimbólum, a civilizáció, vagy ahogy egykori munkatársam, Ungváry Rudolf szereti nevezni, a "nemzet csinosodásának" fokmérője.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról