Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Nyílt öncenzúra - immár az MTA-tól

(frissítve) A Magyar Tudományos Akadémia idén is megszervezi a Magyar Tudomány Ünnepét, a résztvevők között azonban néhányan már előre érezhették, hogy nem szabad csak úgy kutatgatni a vakvilágba - legalábbis Vedres Balázs, a budapesti Közép-európai Egyetem (CEU) szociológiaprofesszora szerint, aki a Qubitnek kedd reggel elmondta: már eleve "szelidített" címmel küldte be az előadását az eseményre.
Az előadást azonban még így sem engedélyezték: idén először készülhettek a kutatók arra, hogy esetleg téma vagy intézmény szerint is szűrhetnek. A vizsgán két előadás bukott el, ezek egyike a Vedres által társszerzőként jegyzett Nők és férfiak szerepe és sikeressége a számítástechnikában, a másik pedig A közösségi média jogi oldala címet viseli. Az előbbi megtartását az MTA főtitkárhelyettese, Barnabás Beáta Mária "a társadalmi nemek tematika egyéb vonatkozásai miatt" nem engedélyezte - a sors fintora, hogy a tanulmány szerzői tudatosan kerülték a társadalmi nemek vagy a gender kifejezések használatát, attól tartván, hogy ez esetleg szúrhatja majd a szervezők szemét. A másik előadást annak "politikai vonatkozásai miatt" nem tarthatják meg.
- A migrációról és választásról szóló előadásokat is letiltotta az MTA link

Régebbi hírforrás(ok): Egy kormánykritikus tanulmány miatt bevonták a Századvég folyóiratot, lemondott a szerkesztőbizottság link Gender-téma a KIT-ben: link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról