Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Nyitnak a könyvtárak - szabályok Győrből és a FSZEK-ből

A FSZEK közleménye: Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a Kormány 194/2021. (IV.26.) rendeletének megfelelően és a fenntartó Fővárosi Önkormányzattal egyeztetve, 2021. május 5-től újranyitja könyvtárait az érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasói és a felügyeletük alá tartozó kiskorúak számára. A 18 év alattiak önállóan a könyvtárakat csak akkor látogathatják, ha saját védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Mivel belépéskor kötelező bemutatni a védettségi igazolványt és a személyazonosságot is igazolni kell, kérjük, hogy igazolványait feltétlenül hozza magával. A könyvtár az adatokat nem rögzíti.
Ugyanakkor vannak, akik még nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, ezért nem léphetnek be a bibliotékákba, de igénylik a kölcsönzés lehetőségét. Az olvasói igények figyelembevételével továbbra is biztosítjuk a Könyvtári Cserepont szolgáltatást is, ahol védettségi igazolvánnyal nem rendelkező olvasóink a könyvtárakba való belépés nélkül, előzetes igényleadással kölcsönözhetnek. A Cserepontokon a beiratkozás, a kölcsönzött művek visszaadásának lehetősége és az esetleges tartozások rendezése is biztosított.
A két szolgáltatástípus párhuzamos működtetése jelentős szervezési feladatokat jelent a könyvtár számára, ezért türelmét kérjük az esetlegesen hosszabb várakozási idő miatt.
Könyvtáraink továbbra is normál nyitvatartási időben, de legfeljebb 18 óráig tartanak nyitva. A Központi Könyvtár csütörtökönként 20 órakor zár be. A Cserepont szolgáltatás is ugyanebben az időrendben vehető igénybe.
A használók és a könyvtárosok biztonsága érdekében kötelező marad a maszkviselés és a távolságtartás, ajánlott a kézfertőtlenítés. (...) Az újranyitás részleteiről és az ideiglenes nyitvatartási rendről a könyvtár a fszek.hu címen elérhető portálján ad bővebb tájékoztatást. (FSZEK)

Győr: Május 3. hétfőtől, a 4 millió oltott elérésével könyvtárunk ismét megnyitja kapuit, és újra elérhetővé teszi a helyben történő szolgáltatásait érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára.
A közművelődési programok is újraindulnak, amelyeket egyelőre regisztrációs jeggyel lehet látogatni.
Csak olyan olvasók vehetik igénybe a régi és új szolgáltatásokat, akik érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkeznek! Kivételt csak a védettségi igazolvánnyal rendelkező nagykorú kíséretében érkező kiskorúak képeznek [a vonatkozó rendelkezés lényegében diszkriminálja a kamaszokat - szerk.].
A maszk használata a könyvtár egész területén kötelező. Akik nem rendelkeznek érvényes védettségi igazolvánnyal, továbbra is élhetnek az online kölcsönzés lehetőségével. (Kisalföld)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról