Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Óda egy keresőmezőhöz -- ...rögtön keresni támadt kedvem

Mivel szeretem a szépet, ezért fel vagyok iratkozva a libSite.org hírcsatornájára. A libSite könyvtári és könyvtárakkal kapcsolatos oldalak ajánló oldala , néha felbukkannak rajta igen érdekes, igen esztétikus és igen jól használható könyvtári weblapok is. Én pedig az ilyenektől mindig extázisba zuhanok, lásd a Pitkin Megyei Könyvtár oldala, amelyről régebben már írtam, sőt, anno még freeblog-sablont is szültem belőle. De hogy visszatérjek az eredeti témához: ma reggel szembejött az Arlington Heights Memorial Library honlapjának ajánlója, a maga gigantikus és felettébb esztétikus keresőmezőjével (egyébként az egész oldal nagyon szemrevaló). A katalógus keresőmezője igencsak központi helyen szerepel. Nem tudom már, hogy hol olvastam (kommentben megköszönném, ha valaki, aki tudja, megírná a forrást), hogy a könyvtári honlapok látogatóinak legnagyobb hányada azért érkezik az oldalra, hogy a gyűjteményben keressen, azaz használja a katalógust. Ezek szerint az Arlington Memorial a látogatók legnagyobb hányadának kedvére tett, amikor a brutális méretű search fieldet oda tette, ahová. Amikor megláttam, rögtön keresni támadt kedvem. - F: máj. 13.

Régebbi hírforrás(ok): FIKSZ, link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról