Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Oefenen - ok, de mennyire eredményes?!

Folytatva link Lies Petersen előadását az Oefenen.nl-ről...
Az oktatási felületen a modulokból álló egyes programok során pontokat és matricákat lehet gyűjteni, illetve végül tanúsítványt is kapnak a résztvevők.
A tanárok, illetve segítők a felhasználói felületen követhetik a részvevők haladását; házi feladatokat adhatnak, meg tudják szervezni a munkamenetet, azaz kézben tudják tartani a folyamatot.
A szolgáltatás 368 helyen érhető el az országban. Ebből a 151 könyvtár mellett iskolák, vállalatok, jótékonysági intézmények is segítenek a gyakorolni vágyóknak.

Hatások:
- 300 ezer felhasználói fiók
- 2020-ban több mint 50 e új regisztrált
- 20 ezren szereztek tanúsítványt, bár természetesen nem mindenki fejez be egy-egy modult
- a YouTube-ra feltett több mint 800 videójukat egy milliószor töltötték le.

Üzleti modelljük is visszaigazolja tevékenységüket: az intézményi vásárlók licencet vásárolnak, amiért cserébe extra szolgáltatásokat kapnak. A fejlesztésre ugyan így még nincs finanszírozás, mert a kormánytól nem kapnak támogatást. Így alapítványi és pályázati támogatásokat vesznek igénybe.
Teljesítményükkel elérték, hogy a Királyi Könyvtár (nemzeti könyvtár) Hollandia összes könyvtára számára megvásárolt egy 33 oktatási programot tartalmazó csomagot, illetve hozzá az ügyfélszolgálatot, tudásközpontot, élő rendezvényeket, a rendszert használtatók képzését, tudásközpontot és hírlevelet. (ref.: MG)

Hírforrás: Magyar Információbrókerek Egyesülete
2021. június 25.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=oefenen_-_ok_de_mennyire_eredmenyes
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról