Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ökológiai összefüggés - 350 kecskével védenek egy amerikai könyvtárat a futótűztől

Kalifornia az elmúlt évben története legnagyobb tűzvészeit szenvedte el. Lényegében nem volt olyan nap, hogy valahol ne lángolt volna a bozótos. A lángnyelvek pedig nem csak a természetet, hanem a lakott településeket is veszélyeztetik.
Kecskére könyvtárat... A dél-kaliforniai Simi Valley-ben áll a Ronald Reagan elnökről elnevezett könyvtár és múzeum. Mivel az épület a hegyek közt, közel az erdőhöz fekszik, a tűzoltóknak évről évre megfeszített munkával kellett megvédeniük a leégéstől. 2019-ben azonban a szakemberek egy meglepő ötlettel álltak elő. 350 kecskét tereltek még a bozóttűz-szezon előtt a könyvtár köré, hogy lelegeljenek mindent, ami csak lángra kaphat.
Ezzel az állatok egy "tűzvédelmi" zónát hoznak létre a természetes vegetáció és az intézmény campusa között - magyarázta Melissa Giller szóvivő. Robert Welsbie, a Ventura megyei tűzoltóság szóvivője szerint a másfél évvel ezelőtti óriási tüzek idején csak a kecskék teremtette szabad sávnak volt köszönhető, hogy meg tudták védeni az intézményt. Idén az állatok nem jártak túl jól, mert a kevés eső miatt alig hajtottak ki a növények, így kevés legelni való maradt.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról