Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Oktatás észrevétlenül - hogyan vihetők át a szórakoztatva könyvtári ismeretek?

Előbb emeld fel a gyerek motivációját, hogy aztán maga követelje tőled a tudást! Azon túl, hogy ilyenkor - melléktermékként - megszűnik a gyermek úgymond fegyelmezetlensége kellemessé, szórakozássá válik a tudásbővítés. A motiváció-növelés azonban kreatív pedagógusi, szülői - és könyvtárosi - képességeket kíván, melynek feltétele a befogadóismeret és a kreativitás.
Az elmúlt évek egyik divatjelenségét / trendjét(?), a gamifikációt általában elektronikus eszközökkel kapcsolatban szokták emlegetni, de talán még izgalmasabb az offline eszközökben való jelenléte.
Az ajtó nyitottságának szöge, szorzótábla a lépcsőfokokon, bolygós játszótér és társai: link

Dinoszauruszok, naprendszer és ugróiskola jelent meg a budapesti járdákon tavaly a Gyermekbarát város program link keretében. A Fővárosi Önkormányzat nyújtott támogatást a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) részére, közösségi terek és közterületi innovatív koncepciók, urbanisztikai és a városi élet design személetű projektek megvalósítására.
Az alkotók kérdése volt: a mindennapi útvonalat a játszóterektől az óvodáig és iskoláig hogyan lehetne még színesebbé és izgalmasabbá tenni. Így kerültek ki a 3-10 éves gyermekeket célzó festések a VIII. kerületben és Csepelen.
Minden járdafestményhez tartozik egy-egy újragondolt, látványos feladvány vagy jellegzetes szimbólum: ugróiskola, szorzótábla vagy épp az óra működése.
A fotókat ld. a link oldalon:
- szorzótábla
- "Fel-hör-pöl-te az éj-sza-ka bar-na hi-deg ka-ka-ó-ját" - Varró Dániel ütemhangsúlyos verssora, skandáláshoz
- bolygók
- számolás 1-től 10-ig.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról