Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Oktatóbázis épül Budapesten - az országos könyvtári program keretében

A FSZEK megállapodást írtak alá az Országos Széchenyi Könyvtárral és a Könyvtári Intézettel. Miben működnek együtt?
Fodor Péter: A IX. kerületben egy Oktatóbázist alakítunk ki, amely szeptember végére készül el egy EU-projekt részeként az országos könyvtári program keretében. Mi a könyvtári fejlesztésekkel foglalkozunk, a szentendrei skanzen, amellyel közös konzorciumban vagyunk, ugyanezt végzi a múzeumi területtel. A fejlesztési terv 2020-ig tart és Az én könyvtáram link címet kapta. A fő iránya az olvasáskultúra fejlesztése és támogatása, a digitális írástudás közvetítése, a könyvtárhasználat és információkeresés fejlesztése, a digitális szövegértés. Van egy stábunk, amelyik ezt szervezi, és többféle célcsoportot szeretnénk elérni. A könyvtári szakembereket, az alap- és középfokú oktatásban részt vevő tanulókat és a pedagógusokat is. Egyik célja az, hogy mérsékeljük az esélyegyenlőtlenséget és csökkenjen a korai iskolaelhagyók száma. Persze ezt a tervet a helyén kell kezelni, mert a könyvtárnak nem mindent megváltó, helyettesítő funkciója van, de megtaníthat egyfajta szemléletre és életformára, és megértetheti a gyerekekkel, hogy mért fontos az, hogy x éves koromra ne csak tudjak olvasni, hanem értsem is azt, amit olvasok.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról