Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

'Ölelj meg egy könyvtárost' - még felkészülhetsz a napra!

Nyugi, nem késtél még el: márc. 1. az "Ölelj meg egy könyvtárost" nap. Mivel nincs komoly hagyománya a világnapnak, ezért szabadon gondolkodhatsz, hogyan is ülöd (ha tetszik: öleled :) ) meg. Egyik lehetőség: gondolkodj el, mitől lehet boldog, megelégedett egy könyvtáros, és e pontokhoz kanyaríts valamilyen tevékenységet. A cél lehet, hogy a pillanatnyi ölelésen túl a könyvtárosnak javuljon az életminősége, azaz tevékenysége legyen olyan értékes, hogy az elismerést váltson ki, amely referenciát, majd tartást adhat vissza a könyvtárosnak. Lehetőleg ne csak egy ölelés erejéig, hanem tartósan. Nézzük a tényezőket:

- Külső feltételek, amelyekre nincs hatásunk. Pl.: elismertség a fenntartó és használók részéről. Feltétele: a célcsoport számára nélkülözhetetlen teljesítmény.

- Közösségi feltételek, amelyeket valamennyire alakíthatunk, könyvtárunkban vagy az országos könyvtári közösségben. Pl.: támogatást kérve, s ezzel egyidőben tudásunkat megosztva együttműködünk olyan szakmabeliekkel és szakmán kívüliekkel, akik egyetértenek céljainkkal. Első nekifutásra pl. választhatunk potens szakmai vezetőket. Feltétele: tudjuk, merre és hogyan akarunk indulni.

- Belső feltételek, amelyeket én, vagy a kisebb közösségben mi tudunk változtatni. Pl.: saját igényem arra, hogy jobban teljesítsek, mint tegnap. Feltétele: jobbra törekedve legyen erőm akár mások segítségével is szembenézni és megkérdőjelezni eddigi teljesítményemet.

Talán látszik, hogy a belső feltételek felől lehet csak eredményesen indulni. Az ölelj meg egy könyvtáros kampányban jól tesszük tehát, ha használói szempontból méltó teljesítményre becsüljük magunkat. Ugyanis az ad önmagában is tartást. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról