Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Oltási igazolvány kell a könyvtárlátogatáshoz is (Izrael)

Izrael beindította oltottság-igazolási rendszerét. Vasárnap, öt hónapos szünet után ismét kinyithattak a piacok, múzeumok, könyvtárak, valamint a kulturális- és sportlétesítmények. Ez utóbbiakba azonban csak az egészségügyi minisztérium oltási igazolását felmutatókat engedik be. Az oltás hatására javult a fertőzöttségi mutató: egyre kevesebb idős ember kerül kórházba. ... De nem csak az edzőtermekbe, hanem minden sportlétesítménybe, az imaházakba, hotelekbe és a kulturális élet újranyitó intézményeibe, például a könyvtárakba és a színházakba is.
A csak "Zöld kártyaként" emlegetett igazolást a kormány állítja ki. Ez egy mobiltelefonos QR-kód, amelyet a személyi igazolvánnyal együtt kell bemutatni a belépésnél.
Vasárnaptól újra kinyitottak a boltok, bevásárlóközpontok és a piacok is a zsidó államban - ide azonban igazolás nélkül is be lehet lépni. Jeruzsálem azért oldja fel a korlátozásokat, mert a lakosság oltottsági szintje egyre nő, közben a napi fertőzöttségi ráta csökken. Mára már az ország lakosságának csaknem fele megkapta a koronavírus-oltás első dózisát, 32 százaléka pedig már a második adagon is túl van.
Izraelben - ahogy a világon szinte mindenhol - az idősebbek kapják meg előbb az oltást, ez jól látszik a betegség terjedésében.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról