Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Olvasásportál -- a marketingkultúra második szintjét közelítve

Áprilisban már beszámoltunk az OPKM portáljának link béta változatáról, most ismét jelentek meg hírek róla. A 210 millió Ft-os projekt nevével is sugallja a szándékát, olyanokat célozva, akik eleve hívei az olvasásnak. Az olvasást nem eszköznek fogja fel, hanem célnak, azaz az olvasásról szól, sokkal kevésbé az általa elérhető szellemi--lelki nyereségről, amely a marketing-kultúra második szintjére jellemző (vö.: link ).
A navigáció tavasz óta sajnos nem javult. A használat és keresés nehézkes, sokkantintós. Pl.: az Ötlettárban ötleteket kér -- emailcímre. Ahelyett, hogy eleve ott lenne az űrlap, a feltöltési felülethez emailen kell hozzáférést kérni. E nehézkesség töredékére csökkentheti az ötletek számát -- főként az internetek sok kényelmi szolgáltatást használó leginnovatívabb 'native' szegmensben. A kereső eldugva a bal alsó sarokban, a fórumok lényegében 'még' kihaltak. -- Ezt a véleményt előbb a honlap használatával kapcsolatos fórumrészbe szerettem volna írni. Rákattintottam a fél éve üres 'Javaslatok az Olvasás Portállal kapcsolatban' fórum 'Új hozzászólás' gombjára, ahol pillanatok alatt megtudtam mindössze annyit: 'Nincs jogosultsága hozzászólást írni!'. Ekkor már elment a kedvem a bejelentkezéstől is. Csak tűnődöm: 210 millió... (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Mai szavakkal fogalmazzák újra a régi olvasmányokat -- Olvasás Portál 1.0 link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról