Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Olvasmányajánlás, hírek és pr -- a kispesti FSZEK-fiókban

Dobrova Zsuzsanna, a FSZEK XIX/1. sz. könyvtárának pr-es munkatársa örömmel ír. Mint mondja: -- Mindig is fontosnak gondoltam a kerületi intézményekkel, elsősorban a kulturális és oktatási intézményekkel a jó kapcsolat kialakítását. Tudatosan talán 2000 óta tartom a kerületi médiával a kapcsolatot, s ott jelen lenni szerencsére nem volt nehéz feladat, bár a helyi emberek ismerete nélkülözhetetlen volt. A feltétel pedig: itt a könyvtárban érdekes programok legyenek (s nem utolsó sorban látogatottak). Olyan történések, amiről be lehet számolni, ami érdekelheti a kerület lakóit. Kisebbségi estek, gyerektáborok, -foglalkozások, könyvtárfelújítás, más kerületi kulturális intézményekkel közös rendezvények.) Alig fordul elő olyan könyvtári rendezvény, melyen a helyi TV, sajtó nem képviselteti magát. E kapcsolatnak köszönhető, hogy két-három havonta a Kispest TV 19 perc elnevezésű hírműsorának is meghívott vendége vagyok, ahol módom nyílik a könyvtárban zajló tevékenységekről, programokról, terveinkről beszámolni.
Kezdetben a Kispest honlapon nyitva tartásunk, szolgáltatásaink szerepeltek, majd pl. elkezdtünk hírt adni könyvtárunkba érkező újdonságokról link segítséget nyújtva az olvasnivaló kiválasztásában. Kéthetente cserélődik az olvasmányajánló, az aktuális programok beharangozása és az azokról szóló képes és szöveges beszámoló. Bármikor írtunk és írunk beszámolót programjainkról, vagy küldünk fotókat az eseményekről, örömmel fogadják. Két dolog nagyon fontos: jól működő könyvtár, személyes kapcsolat. További fejlesztési elképzelésünk pl. szeptembertől elindul egy kvízjáték… Eredmények: rendezvényeink látogatottsága segít a látogatói szám szinten tartásában -- ami manapság jónak számít -- könyvtárunk ismertségében; az önkormányzati pályázatokon nyert támogatások pedig az elismerését minősíti. Nemrégiben kaptam meg a Kispestért kitüntetést, mely természetesen könyvtárunknak is szól. (Dobrova Zsuzsanna közlése alapján)

Hírforrás: Dobrova Zsuzsanna
2007. augusztus 15.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=olvasmanyajanlas_hirek_es_pr_a_kispesti_fszek-fiokban
Régebbi hírforrás(ok): Dobrova Zsuzsanna
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról