Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Olvasmányélmény: elolvastam a Bűn és bűnhődést, belázasodtam

Címkék: olvasás |

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál vendége volt a nyolcvankét éves norvég író, Kjell Askildsen, aki munka közben azt érzi, dolgozószobája sarkában mindig leselkedik rá egy-egy olvasó.
-- Tizenévesen rájött, bele lehet betegedni az olvasásba. Hogy kell ezt érteni?
-- A jó irodalomnak akkora ereje van, hogy befolyásolhatja az ember életét. Amikor nagyon fiatalon elolvastam a Bűn és bűnhődést, belázasodtam. Ha az egyént korán éri ilyen erős hatás, annyira magával ragadja, hogy bele tud csavarodni. Azt a trükköt találtam ki, hogy ha magam mellett mást is bevonok ebbe az élménybe, akkor az irodalom által közeledhetünk egymáshoz.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról