Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Olvasói érdeklődés Békéscsabán - kölcsönzési slágerek

Becsöngettek, úgyhogy a legtöbb diák valószínűleg a kötelező olvasmányok miatt fogja felkeresni a könyvtárakat mostanság, de szerencsére nyáron is sokan falták a könyveket. Utánajártunk, miket kölcsönöztek ki legszívesebben a Békés Megyei Könyvtárból.
Július 1. és augusztus 1. között a Békés Megyei Könyvtár előjegyzési listáján előkelő helyet foglalt el Borsa Brown (Szobonya Erzsébet) Az arab lánya című könyve, Az arab sorozat harmadik része. Kepes András Világkép című könyvére is sokan tartottak igényt, ahogy Böszörményi Gyula Ambrózy báró esetei című sorozatának első részére, a Leányrablás Budapesten című regényre is. Jeffrey Archer Clifton krónikák című sorozatának hetedik részét, az Egy igazi férfit is sokan olvasták el a nyáron, mint ahogyan a harmadik részt, a Féltve őrzött titkokat is.
Fábián Janka könyvei mindig nagy népszerűségnek örvendenek a könyvtárban, így például Az utolsó boszorkány történeteire is többen előjegyeztek. Lakatos Levente 18+-os, erotikát sem mellőző könyvei szintén gyakorta hiányoztak a polcokról, ahogy Ugron Zsolna és Almási Kitti kötetei is. Összességében elmondható, hogy az idei nyár abszolút slágerei a romantikus vonalon szőtt történetek voltak, de akad itt más érdekesség is.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról