Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Olvass Örkényt és Caragialét a Vásáron

A 18. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár Caragiale- és Örkény-centenárium jegyében zajlik a Vásár történetében először a szervezők egy olyan sarkat rendeznek be a Nemzeti Színház előcsarnokának galériáján, ahol a két nagy író művei kikölcsönözhetők és helyben olvashatók. Ezt a lehetőséget a Maros Megyei Könyvtár segítségével, partnerségével sikerül megoldani.
Azoknak, akik inkább hallgatni szeretik a könyveket, mint olvasni, a szervezők Örkény István műveiből készült hangoskönyvekkel állnak rendelkezésükre, az erre kíváncsiak meghallgathatják Örkény egyperces novelláit Mácsai Pál felolvasásában, értelmezésében.
A 18. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron 43 önálló stand fogadja a látogatókat, akik több száz könyv közül válogathatnak. Az önálló standok mellett a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete is jelen lesz a marosvásárhelyi szemlén, amely 12 kiadót, illetve azok könyveit mutatja be.
A könyvvásár 43 standján összesen 118 kiadó könyvei közül válogathatnak a könyvbarátok -- 416 könyv először kerül vásárlók elé. A vásáron többnyire erdélyi szerzők köteteit mutatják be. Magyarországról hat-hét kiadó érkezik.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról