Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Önállóan, vagy más szervezetbe integrálódva van jövője a könyvtárnak?

Ha a költészet kultusza nem csak ápr. 11-re vonatkozik, akkor bármely nap átgondolhatjuk: "Hiába fürösztöd önmagadban, csak másban moshatod meg arcodat." Ha szolgáltató intézményt képviselsz, vagy piacra dolgozol, akkor meg pláne. Úgy tűnik a technológiai innovációk terén: nem feltétlenül az a kérdés, hogy mi van a homlokzatra írva, hanem milyen hatékonyan és eredményesen tudunk használói éréket, élményt előállítani. (MG)

A Samsung most azzal a megközelítéssel próbálkozik, hogy külön app helyett egy Galaxy AI az egyes képességeket pont oda építi be telefonjai szoftverébe, ahol a mobilnyomogatók valószínűleg keresik azokat. A képmanipuláció és -generáló képességeket a fotókezelőbe, a felhasználó mondanivalóját szebbé-jobbá tevő (például hivatalos/üzleti stílusra átíró vagy érzelmek mentén áthangoló stb.) lehetőséget az sms-ező vagy e-mailező felületre, a hanghívásokat valós időben fordító képességet a Telefon appba és így tovább.

A barcelonai nyilatkozatok alapján úgy tűnik, ezek a vállalatok valójában nem a telefonokról akarják eltüntetni az alkalmazásokat, csak a felhasználók szeme elől. A háttérben még jó sokáig ott maradhatnak az appok, de arra - vélik - semmi szükség nincsen, hogy a felhasználó sorra nyitogasson meg újabb és újabb programokat csak azért, mert egyik vagy másik feladatra más-más szoftver képes. A mesterséges intelligencia majd felméri, mi mit tud, és a háttérben elvégezteti vele a feladatot. E folyamatból a felhasználó semmit nem vesz észre, csak a zökkenőmentesen előálló eredményt látja, amely jó esetben pont olyan lesz, mintha mindent maga végzett volna el a saját kezével. Vagy még olyanabb.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.




Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról