Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

'One Entry to Research' -- egy kritikus blog

Ezt a blogot egy olyan projekt részeként hozták létre, amelynek célja, hogy kritikusan értékelje az olyan multidiszciplináris hivatkozási adatbázisokat, mint a Web of Science, a Scopus és a Google Scholar. A projekt felelőse a svéd Umea Egyetem Orvosi Könyvtára. 'A blog használata egy módszer arra, hogy dokumentáljuk a projekt során használt értékeléseket, és hogy az olvasókat bevonjuk a munkába hozzászólásaikon keresztül. A fő cél nem az, hogy a projekt munkanaplóját kapjuk meg, vagy hogy híreket, közleményeket tegyünk közzé, hanem inkább egy dokumentációs blogot szeretnénk létrehozni. Nem csak bejegyzéseket tartalmazna, hanem Google Scholar GYIK, Scopus GYIK, Web of Science GYIK és Irodalmi hivatkozások oldalakat is. Az adatokat arra fogjuk használni, hogy alapot szolgáltassunk a svéd könyvtári közösség döntéséhez a Scopus és Web of Science díjköteles adatbázisok esetleges megvásárlásáról, valamint a Google Scholar ingyenes keresőprogram kiegészítő vagy kizárólagos használatáról.' Blog: link . - F: jan. 13.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról