Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Öngyilkosság-megelőzés a könyvtárban: idősek és hajléktalanok támogatása (olvasóink szavazatára)

Idősek támogatása:
A Kongresszusi Könyvtár átfogó listát állított össze az idősek támogatására szolgáló forrásokról a loc.gov/nls/resources/general-resources-on-disabilities/resources-senior-citizens-families címen.
- Az American Association for Geriatric Psychiatry útmutatója az idősek mentális egészségével és a demenciával kapcsolatos erőforrásokról.
- A National Institute on Drug Abuse (Nemzeti Kábítószer-abúzus Intézet) útmutatója az idősebb felnőttek kábítószer-használatáról.
- Az Amerikai Pszichológiai Társaság útmutatója az idősebb felnőttek depressziójáról és öngyilkosságáról.
- A Suicide.org az időskori öngyilkosság-megelőzési és túlélő-támogatási útmutatója.

Hajléktalanok támogatása:
A hajléktalanságot megtapasztaló emberek egy része mentális problémákkal is küzd, és gyakran könyvtárakban keresnek menedéket. Ryan Dowd a krízisképzésen kívül online tanfolyamokat is kínál a Hajléktalanképzés link weboldalán, amelyeket könyvtárosok, rendőrkapitányságok, nonprofit szervezetek és más, hajléktalanságban élő emberekkel foglalkozó személyek számára kínál. A résztvevők de-eszkalációs technikákat tanulnak, valamint azt, hogy "hogyan lehet hatékonyan - és együttérzően - dolgozni a hajléktalanságot megtapasztaló személyekkel".

Emellett a Könyvtári Egyesületek és Intézmények Nemzetközi Szövetsége (IFLA) közzétette a hajléktalanságot megtapasztaló embereknek nyújtott könyvtári szolgáltatásokról szóló iránymutatásokat, valamint kapcsolódó forrásokat. (Ref.: Szabó Eszter)

A sorozat előző része: link .

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról