Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Önkéntesek a könyvtárba -- Bod Péter Megyei Könyvtár

'Támogatásod nekünk fontos, számodra pedig jó tapasztalatot, vonzó elfoglaltságot jelenthet', olvashatjuk az ízlésesen kivitelezett toborzólapon. A 2012. november 7-i indító összejövetel előzményeiről Tóth-Wagner Anikó könyvtáros, tréner, a program irányítója így fogalmazott: 'Az ötlet, hogy önkénteseket toborozzunk a könyvtári munkához, rég érlelődött bennünk. A nemzetközi hagyományokat követve, a könyvtári kollégáknak az önkéntes munkában már kisebb-nagyobb tapasztalattal rendelkező kisebb csoportja vágott bele abba, elinduljon ez a program. Véleményünk szerint a könyvtárban végzett önkéntes munka kiegészíti, színesíti a könyvtár tevékenységeit, javítja a könyvtár- és könyvtárosképet. A tegnapi összejövetelen tizennégy önkéntes jelentkezett, 14 évestől ötven évesig. Hogy miért? Nagy részük egy jó közösséghez szeretne tartozni, a 'kulisszák mögé betekinteni', szakmai gyakorlatot szerezni, mert szeretik a könyveket és mert az egész 'jó bulinak' tűnik. Az önkéntesek elsősorban a különféle rendezvények, így a gyermekkönyvtár Varázskuckó nevű foglalkozássorozatának lebonyolításában segédkezhetnek, népszerűsítésben stb.'. (via ReMeK-e-Hírlevél)

Hírforrás: Matekovics János Zoltán
2012. december 03.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=onkentesek_a_konyvtarba_--_bod_peter_megyei_konyvtar
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról