Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Online fotótár a romániai kommunizmusról

19 év telt el az 1989-es romániai események óta, a kommunizmus történelme azonban még mindig kevéssé ismert. Ez annak is köszönhető, hogy e majdnem két évtizedes időszak alatt a történészek nehezen fértek hozzá a kommunista időszak dokumentumaihoz, és a levéltárak anyagai is csak az utóbbi években váltak hozzáférhetővé a különböző intézmények számára. Bár sokakat érdekelt volna e korszak, a kommunista időszak képanyagához lehetetlen volt hozzáférni. Ennek a problémának az orvoslását tűzte ki célul a Romániai kommunizmus on-line fototékája projekt, mely azután vált megvalósíthatóvá, miután 2007 júliusában a Román Nemzeti Levéltár hozzáférhetővé tette a kommunizmus időszakáról a tulajdonában levő állományt. 2008. november 14-én a Román Nemzeti Levéltár, valamint a Romániai Kommunizmus Bűneinek Kutatóintézete egy protokollumot írt alá a Romániai kommunizmus on-line fototékájának létrehozása céljából. Ez az első és legnagyobb romániai adatbázis, mely interneten ingyenesen hozzáférhetővé teszi az 1945-1989-es, valamint 1921-1944-es időszak kommunizmushoz fűződő képanyagát. (Bákai Magdolna ajánlásával).

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 20.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
3200 fő

Olvasói létszám:
kb. 3500 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról