Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Online könyvtárat nyitott az Európai Unió

Az Európai Unió úgy döntött, hogy az érdekes és az átlagember számára jelentéktelen dokumentumok is egyaránt elérhetők lesznek mindenki számára az interneten, méghozzá egy új online könyvtár segítségével. Az EU minden évben óriási mennyiségű iratot termel. Ezek között vannak mindenki számára fontos és érdekes dokumentumok, mint például az Európai Alkotmánnyal kapcsolatos információk, de olyanok is, amelyek némi túlzással az átlagember számára teljesen érdektelenek. Mostantól már a világhálón is elérhetők lesznek az Európai Unió (EU) fontos iratai, dokumentumai. A hivatalosan, teljes nevén az Európai Közösség Hivatalos Anyagainak Nyilvánosságra Hozataláért Felelős Hivatal EU-Könyvtárának székhelye Luxemburgban van. A virtuális könyvtár katalógusában az Európai Unió 19 hivatalos nyelvén lehet keresni. A folyamatosan bővülő katalógusban jelenleg mintegy négyezer irat található meg.

Hírforrás: - F: márc. 22., link link
2005. március 23.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=online_konyvtarat_nyitott_az_europai_unio
Régebbi hírforrás(ok): - F: márc. 22., link link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról