Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Online meseolvasás - hol a partnerség, együttműködés, forrásmegosztás?

A személyes meseolvasás, kedves, ismert személytől - megvan a varázsa :-) Ma, szükséghelyzetben számos könyvtár ráugrott a témára, s a kínálatot a többi könyvtáros által látogatott Könyvtárosok csoportban is hirdeti, illetve a Könyvtárak.hu is közreadja.
Arról azonban nincs hír, hogy a szolgáltató könyvtárak együttműködnének, kínálnák-e egymás - eltérő természetű, pl. más mese, vagy más téma - portékáját. Mert ha valami könnyen megosztható, akkor az a virtuális szolgáltatás:
Ti olvastok mesét online, mondjuk Kazincbarcikán, mert abban jók vagytok, mi pedig meghirdetjük felületeinken a mi használóinknak a ti szolgáltatásotokat is. Vagy: mi másik mesét olvasunk, és kölcsönösen felhívjuk egymás kínálatára a figyelmet. Ahogyan ti a mi pl. Sepsiszentgyörgyön közvetített járványregény-olvasásainkat (vö.: Tíz regény, járvány idejére link ). S mind meghirdetjük akár a hódmezővásárhelyi könyvtár gyerekeknek szóló barkácsfoglalkozásait (vö.: link ; link ). Ám úgy tűnik, a forrásmegosztás szintjére - annak ellenére, hogy néhány évtizede már téma - még nem jutottunk el.
Persze, az alaptevékenységeikben megszorult konkurenseink sem restek: virtuális kocsmát rendeznek be pl.: link , építve saját márkájukat.
A szemléletbeli váltás azt jelentené, hogy belátjuk: nem én vagyok egyszerre a legjobb a meseolvasásban, a kézműves foglalkozásban, a munka nélkül maradt fodrászok virtuális klubjának szervezésében, vagy a virtuális zene- (vö.: link ), vagy kocsmaszolgáltatásban. Amit persze a szívünk mélyén rég tudunk. De egymás szolgáltatásának kínálatáig még egy mentális lépésre van szükségünk - hogy ezzel is megemeljük saját kínálatunk szintjét. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Tíz regény, járvány idejére link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról