Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Online szakcikkek formátuma a jövőben... -- olvashatóság, tartalom, interaktivitás

Új szakcikk-formátumot -- a Jövő cikkének formátuma -- vezet be az Elsevier SciVesre platformjához. Az új, témaspecifikus alkalmazást lehetővé tevő, háromosztatú elrendezés olvasásra és a téma prezentálására is alkalmas. A béta-verzió, mely hét példát hoz, kutatók visszajelzésein alapul. Bevezetését az év végére tervezik. A korábbi, 2009-ben bevezetett formátumot
a Cell Press folyóiratok számára vezették be, mely egy évre rá díjat is kapott. A mostani fejlesztésekbe a kiadó 150 kutatót vont be különféle szakterületekről.
Ennek alapján a középső felületen olvasható maga a cikk. Tőle balra az anyagon belüli navigálást segítő linkek, jobb oldalon pedig olyan témaspecifikus alkalmazások jelennek meg, mint interaktív diagramok, kémiai képletek, interaktív térképek. E 'gazdag' tartalom mellett az olvashatóság is megmarad.
Mike Stephenson professzor (British Geological Survey), a Review of Palaeobotany and Palynology főszerkesztője: minden benne van, ami egy hagyományos tartalomhoz szükséges, ám a tartalom sokkal bővebb. Ráadásul a cikk webes kiindulópontnak is használható. (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról