Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Online ünnep, online foglalkozás és online verseny a kondorosi könyvtárban

Pontosan azt éli át a könyvtár idén, mint egy évvel ez előtt. Narancsik Boglárka, a kondorosi Dérczy Ferenc Könyvtár és Közösségi Ház link vezetője szerint a helyzet most még súlyosabb, de munkatársaikkal most is azon dolgoznak, hogy amit lehet, az online felületeiken megvalósítsanak.
Lassan az a hagyományos, ami rendhagyó. Egy évvel ezelőtt elmaradtak a március 15-ei ünnepségek, a megemlékezéseket csak szűk körben, egy-egy koszorú elhelyezésével tartották meg valamennyi városban. Narancsik Boglárka elmondta, hogy ugyanazt élik át, mint egy évvel ezelőtt, ez alkalommal viszont már fel voltak készülve a helyzetre, ezért a könyvtár, az iskola és a város vezetése online műsorral készült.
A könyvtárvezető beszámolt arról is, hogy március végén, Szabó Lőrinc születésének 121. fordulójához kötődően egy versmondó versenyt szerettek volna tartani, de az újbóli lezárás miatt ezt is újra kellett gondolniuk. Csakúgy, mint egy évvel korábban, online formában rendezik a megmérettetést, idén azonban már van tapasztalatuk e téren. A verseny időpontja is változik, április 11-re, a költészet napjára tolódik.
- Szeretnék olyan versenyt hirdetni amely kicsit jobban motiválja a gyerekeket. Az osztályokat díjazzuk majd elsősorban, akik számára lehetőséget adunk a versek versszakonkénti elmondására, otthoni felvétel elkészítésére, amelyet elküldenek nekünk. Úgy gondolom, hogy az első félév hasonló lesz a 2020-as évhez, így próbáljuk az online tereket kitölteni és felkészülünk a nyitásra - tette hozzá a könyvtárvezető.
Addig is, a tavaly jól bevált programjaikat folytatják, például online kézműves foglalkozásokkal és bábozással is készülnek a húsvéti időszakra.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról