Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Online vetélkedők, diákoknak - Sepsiszentgyörgyről, Csíkszeredából és Gyergyószentmiklósról

Kalandos őszi olvasójátékra hívja a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár és a Bod Péter Könyvtártámogató Egyesület a háromszéki és Brassó megyei gimnáziumi osztályok tanulóit. ... A feladatlapokat kéthetente teszik közzé. A beküldési határidőt és címet mindig a feladatlap végén közlik. A megoldások pontszámai összeadódnak, az élen végző csapatok jutnak be a döntőbe. Az eredményesen szereplő csapatok könyvjutalomban részesülnek. A megoldásokat kizárólag e-mailen várják. A válaszokat számítógépen szerkesztett formában (pl. Wordban) és kézzel írva is elfogadják. A kézzel írottakról jó minőségű fotót kérnek. Beküldéskor jelezni kell minden alkalommal a következőket is: a csapat neve, származási helye (település iskola), tagjainak neve és osztálya, a csapatot összeállító / vezető tanár neve, elérhetősége. (Bod Péter Megyei Könyvtár)

Költészet Napja - a szavalóverseny döntője. 2020-ban a járvány miatt a szavalóverseny elődöntőjére rendhagyó módon, online került sor. A három meghirdetett kategóriában (kisiskolások, középiskolások, felnőttek) összesen 35 szavaló jutott tovább a döntőbe, amely áprilisban a karantén miatt elmaradt. 2020. október 17-én a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében mérték össze tudásukat a tavasszal döntőbe jutott versenyzők. Mindhárom kategóriában első, második és harmadik díjazott is volt. (A Költészet Napja - Csíkszereda)

Márai Sándorról szóló online irodalmi vetélkedőt tartottak a gyergyószentmiklósi középiskolásoknak. "A világ bennem is történik, nem csak térben és időben" elnevezéssel azokat a középiskolás diákokat szólította meg a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár, akik szeretik a kihívásokat, a szépirodalmat, és szívesen böngésznek az interneten. Ehhez a jelenlegi helyzetben szükség volt a kulturális és tanintézmények, a magyarszakos tanárok segítségére is, hogy ismertessék ezt a vetélkedőt a tanulókkal - mondta el a kezdeményezés kapcsán Csergő Aliz programfelelős, a könyvtár munkatársa. Az október 12. és 22. között lezajlott irodalmi vetélkedő teljesen online történt, a diákoknak 23 kérdésre kellett válaszolniuk, bejelölve a megadott három lehetőségből azt, ami szerintük helyes. (Székelyhon) (via ReMeK-e-Hírlevél)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról