Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Önmagába költözik az orosházi könyvtár - mobil polcok is lesznek

- Terveink szerint a gyermekkönyvtár a jelenlegi olvasóterembe kerül, az internetes rész a mostani zenei könyvtárba, a szép- és szakirodalmi övezet a mostani szakirodalmi részen lesz, a jelenlegi családi könyvtár pedig egy csendes övezet lesz kézikönyvekkel, helytörténeti gyűjteménnyel és folyóiratokkal, illetve ez utóbbi rész lesz a rendezvényeink, csoportfoglalkozásaink színhelye is. Ehhez szükség lesz mobil könyvespolcokra, térelválasztó elemekre és az olvasók kényelmét szolgáló bútorokra is - vázolta az elképzeléseket Buzai Csaba könyvtárigazgató.
- A legjobb megoldás minden bizonnyal egy új könyvtárba, vagy könyvtári célra felújított épületbe költözés lenne, ahol nagy tereket használhatnánk. Erre a fenntartó részéről ígéret, és törekvés is van, már csak megfelelő pályázat kell hozzá. Addig pedig igyekszünk úgy játszani a terekkel, és úgy fejleszteni szolgáltatásainkat, hogy azokban mindenki örömét lelje - hangsúlyozta Buzai Csaba. A könyvtárigazgató abban bízik, hogy a változásokkal a gyermekolvasók is könnyebben átszoknak a felnőtt könyvtárba, és összességében lüktetőbbé, modernebbé válik a könyvtár.
Tavaly a könyvtárban 198 kisebb-nagyobb programot szerveztek, a könyvtárosok közreműködésével öt különböző csoport működését támogatta az intézmény, a napi könyvtárhasználók száma átlagosan 118 fő volt. Az elmúlt évben 47 ezer 174 dokumentumot kölcsönöztek ki az olvasók a könyvtárból, ami hosszú évek után először jelentett emelkedést a korábbi évhez viszonyítva.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról