Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Öreg PC-kkel dolgozni nem olcsó mulatság

A piackutató Gartner cég új felméréséből kiderül, hogy a régebbi típusú asztali személyi számítógépek hosszú távú fenntartása nem kifizetődő a vállalkozások számára.
Általában a vállalatok három évre tervezik egy-egy 'számítógép-garnitúra' használatát, de a költségmegfontolások arra kényszerítik őket, hogy rendszerüket végül ennél hónapokkal, sőt évekkel tovább fenntartsák. A Gartner szerint egy gép négy évnél további működtetése során már az olyan típusú közvetlen költségek mellett, mint a hardverre, szoftverre és az információs rendszer működésére fordított összegek, egyre nagyobb súllyal esnek latba olyan közvetett költségek, amelyeket a végfelhasználók elmaradó teljesítménye és a növekvő állásidő eredményez.
"Az élettartamot illető döntések meghozatalához ezért a vállalkozásoknak teljes mértékben fel kell mérniük a termelékenységi, a kihasználhatósági és a cserélési költségeket, valamint azt, hogy ki viselje őket" -- jelentette ki Michael Silver, a Gartner kutatásvezetője.

Hírforrás: Infinit Hírlevél No.219, link link
2003. szeptember 24.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=oreg_pc-kkel_dolgozni_nem_olcso_mulatsag
Régebbi hírforrás(ok): Infinit Hírlevél No.219, link link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról