Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Öregedő könyvtáros társadalom

Egyre több az ősz fej a könyvtárosok között! -- veti fel a tanulmány. És a munkaerő-struktúra is jelentősen változik: 1990 és 1998 között a katalogizálók száma 63%-kal csökkent, a rendszerkönyvtárosok és technológusok száma 54%-kal növekedett. Ráadásul az álláshirdetések 61%-ában is őket keresik. A szerző meg is kérdezi a könyvtári szervezetek vezető képviselőit: mennyiben érzékelik e helyzetet, mi a véleményük róla és milyen stratégiával rendelkeznek a jövőt illetően. A tanulmány ezek után elemzi a könyvtári szervezetek eddigi ebbéli tevékenységét. Ja, nem írtam eddig, hogy mindez nem a hazai könyvtári szervezetekre és helyzetre vonatkozik; a tanulmány amerikai, mint ahogyan a hírlevél elején a találós kérdés is az ő helyzetükre vonatkozott.

Hírforrás: The graying of the library profession: a survey of our professional association and their responses / Rebecca T. Lenzini. In: Searcher, 2002. 7.; link
2002. november 20.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=oregedo_konyvtaros_tarsadalom
Régebbi hírforrás(ok): The graying of the library profession: a survey of our professional association and their responses / Rebecca T. Lenzini. In: Searcher, 2002. 7.; link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról