Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Oroszországban is státuszalapú centralizációs fejlesztés

'Az Orosz Föderáció köztársasági, kerületi és megyei könyvtárainak létre kellene hozniuk a közös regionális forrásokat, amelyekhez a régió minden könyvtára egyformán hozzáférhetne. Ilyen forrásközpontot csak a 300 ezer lakosúnál nagyobb városok könyvtáraiban lehetne hatékonyan létrehozni és működtetni. Ezek a regionális központok adnák át a regionális forrásokról szóló rekordokat a nemzeti központba.
A regionális központ fő feladatai lehetnek: az egységes informatizációs koncepció kidolgozása és megvalósítása; módszertani tevékenység a számítógépes technológiák alkalmazásának elősegítésében; innovatív információs technológiák kidolgozása; piackutatás, központi beszerzés; a régió információforrásaihoz való hozzáférés megszervezése; koordináció a nemzeti, illetve más regionális központokkal. A regionális központ létrehozása először jelentős anyagi ráfordításokat igényel, de, ha kiépül, gazdaságos lesz a kultúra minden területén.'

Hírforrás: Gavrilko--Cygankov: Sverhzadača segodnânego dnâ. In: Biblioteka 2004/6. Referálva: A könyvtárügy fejlesztési feladatai Oroszországban. In: Könyvtári Figyelő 2005/2. (várható megjelenés júliusban), ref.: Rácz Á.
2005. június 15.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=oroszorszagban_is_statuszalapu_centralizacios_fejlesztes
Régebbi hírforrás(ok): Gavrilko--Cygankov: Sverhzadača segodnânego dnâ. In: Biblioteka 2004/6. Referálva: A könyvtárügy fejlesztési feladatai Oroszországban. In: Könyvtári Figyelő 2005/2. (várható megjelenés júliusban), ref.: Rácz Á.
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról