Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Országos Családi Könyvtári Napok -- ki tudja, eredményes-e

Kiöregedett a rendezvény. Fantáziát, figyelmet megmozgató esemény -- legalábbis kapásból -- nem tűnik fel. Hacsak nem a könyvtárosok 'zarándoklata', ld. a külön cikket. Ami viszont sajnos nem látszik kapcsolódni az Összefogás -- vagy hasonló nevű -- rendezvényhez. (MG)
Néhány esemény a rendezvénysorozatból:
- Az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében, valamint a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával október 4-10. között Országos Családi Könyvtári Napok link a Családi Olvasás Éve 2010. A megszokott szolgáltatások mellett ezen a napon országszerte olvasásra épülő rendezvényekkel, játékokkal várják az embereket. Az idén, az előzetes regisztráció adatai szerint 552 településen, 683 könyvtár, 3153 programmal várja a családokat, az érdeklődőket.
- Szeged - Mennyekbe vágtató prolibusz címmel Weöres Sándor versekből hallhatnak válogatást kedden a Reökben. Három hangversenyt is ajánlunk a komolyzene kedvelőinek, a Millenniumi Klubban Délvidéki-estet rendeznek, Széchenyi téren az I. Szegedi Utcazenész Találkozóra várják a zenészeket és hallgatóságot. Érdekes programokkal folytatódnak az Országos Családi Könyvtári Napok a Somogyiban, az SZTEage-ben az Oscar-díjasok hete keretében Milos Forman: Száll a kakukk fészkére című, 1975-ös kultfilmjét vetítik.
- Szombathely - Ma kezdődnek az Országos Családi Könyvtári Napok a Berzsenyi Dániel Könyvtárban. Október 10-ig gyermekeknek és felnőtteknek is kínálnak izgalmas programokat.
- Bács-Kiskun (sic! -- sajnos a cikkben nem szerepel könyvtárnév) Kedden 10 órától 19 óráig az Irodalmi fülbevalók című játékba kapcsolódhatnak be az olvasók, amelyben hangos könyvekből vett részletek segítségével bizonyíthatják olvasottságukat. 14 órától felolvasódélután kezdődik (A)bigéltől a V(ámpírhercegig) címmel.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról