Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Országos Könyvtári Napok - 15. alkalommal. Változatlanul

Játékokkal, kulisszatitkokkal, érdekes előadásokkal és jubileumi meglepetésekkel várják az olvasóközönséget az ország 3000 pontján a könyvtárak. A 15. Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozata ma (hétfőn) vette kezdetét a Gerébi-kúriában, az Informatikai és Könyvtári Szövetség szakmai napjával, és egészen október 11-éig igyekszik felhívni a figyelmet a könyvtárak sokszínűségére.
- Az volt a fő motivációnk, hogy felhívjuk a könyvtárakra a figyelmet, megmutassuk, milyen sokszínű szolgáltatást nyújtanak - hangsúlyozta Ramháb Mária, az Informatikai és Könyvtári Szövetség elnöke.
Közel 3000 könyvtár csatlakozott országszerte az idei Országos Könyvtári Napok eseményeihez, amelyek két évforduló köré koncentrálódnak. A helyi speciális programokkal szinte az ország összes településén találkozhat a közönség. A programok szervezése az intézmények saját feladata, azonban az Informatikai és Könyvtári Szövetség minden évben iránymutatást ad számukra.
- Az elnökség olyan témákat javasol a könyvtáraknak, amiben már benne van annak a lehetősége, hogy egy hosszabbtávú szolgáltatássá nője ki magát - fűzte hozzá Ramháb Mária.
30. születésnapját ünnepli az Informatikai és Könyvtári Szövetség, illetve 15. alkalommal kerül sor a könyvtári szakma legtöbb intézményt és résztvevőt megmozgató rendezvénysorozatára.
Mivel a könyvtári héttel egyidőben október 5-e és 11-e közé esik az aradi vértanúk gyásznapja, így idén ehhez kapcsolódóan megemlékeznek majd nemzetünk mártírjairól.
Az Országos Könyvtári Napok résztvevői betekinthetnek a kulisszák mögé is, megismerve a könyvtári könyvek útját. A könyvtárosok kimennek az intézményük falain kívülre is, hogy népszerűsítsék az olvasást. Játékok, előadások és kiállítások egyaránt segítenek majd ebben.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról