Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Össze-kötő - generációs párbeszédet célzó kézimunkakör indult a könyvtárban

Össze-kötő elnevezéssel kézimunkakör indult a Bod Péter Megyei Könyvtárban 2020. február 14-én. Célja, hogy a gyermekekkel és a fiatalokkal megismertesse azokat a tevékenységeket, amelyeket nem is olyan régen nap mint nap végeztek otthonaikban elődeink, mint a kötés, horgolás, varrás, illetve kipróbáljanak olyan technikákat is, amelyek felénk nem annyira ismertek, mint a fonalgrafika, a gyöngyfűzés, a tűnemezelés.
Az első alkalommal a résztvevők fonalgrafika technikával készítettek Bálint-napi üdvözletet.
A kör szervezői remélik, az Össze-kötő minden generációt "összeköt", hiszen már az első találkozáson három generáció képviseltette magát, jelen voltak anyák és nagyanyák lányukkal, unokájukkal. A körindító összejövetel a hagyományos fonót idéző, jó hangulatban zajlott, két, élőszavas mesemondással fűszerezve.
A kézimunkakört kéthetente tartják a könyvtár Gyermekrészlegén. Beszélgetős, jó hangulatú találkozásokra számíthatnak az érdeklődők, ahová a felnőttek hozhatják saját kézimunkájukat, ötleteket meríthetnek egymástól, valamint folyóiratokból, a témához kapcsolódó könyvekből. A gyermekek és fiatalok a könyvtárosok irányításával dolgoznak, de elleshetik a haladóktól is a kézimunkázás csínját-bínját. (via ReMeK-e-Hírlevél)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról