Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Összecsúszott a közalkalmazotti bértábla

Visszamenőleg megkapják ugyan a bérpótlékot a kulturális területen dolgozó közalkalmazottak, de ez nem épül be a fizetésekbe. Ráadásul most egy kezdő diplomás könyvtáros annyit keres, mint egy középfokú végzettségű kollégája ötven év után.
Az alapbéren felül 15 százalékos bérpótlékot kap januártól a kulturális területen dolgozó több mint 20 ezer közalkalmazott - jelentette be tavaly Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár. Sok bizonytalanság vette körül az intézkedést. Eredetileg ugyanis úgy volt, hogy a nem szakmai dolgozók - rendészek, műszakiak, takarítók - nem részesülnek ilyen juttatásban, vagyis a munkatársak harmada kimarad. A kormányrendelet végül január végén jelent meg. Akkor meg attól kellett tartani, hogy nem lesz idő a bérszámfejtésre, és csak márciusban fizetik ki az első magasabb keresetet.
... Nagyobb baj, hogy annyira összecsúszott már a közalkalmazotti bértábla, hogy egy diplomás kezdő könyvtáros annyit keres, mint egy középfokú végzettséggel rendelkező kollégája 50 év után: garantált bérminimumot, vagyis bruttó 161 ezer forintot. A diplomásnak 25 évet kell dolgoznia ahhoz, hogy az első nagyobb béremelést megkapja. A megoldás az lenne, ha a normál keresetekhez igazítanák a bértáblát.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról