Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Összekötötték a Valentin-napot a nemzetközi könyv-ajándékozási nappal

A nemzetközi könyvajándék nap a szerelmesek napjához hasonlóan február 14-re esik, így a rozsnyói Pavel Dobšinský Könyvtár ezen a napon lehetőséget kínál a lakosságnak, hogy új vagy használt könyveket adományozzanak.

"A felhívás azoknak szól, akiknek otthon vannak olyan könyveik, amelyeket már elolvastak, és nem forgatják azokat. A könyvtár munkatársai az előző évekhez hasonlóan ezen a napon is készen állnak arra, hogy ne csak átvegyék az adományozóktól a könyveket, hanem el is adományozzák azokat magánszemélyeknek, vagy akár közösségeknek" - mondta Tatiana Bachňáková.

Szent Bálint napjának megünneplése Közép- és Kelet-Európában az 1990-es években vált egyre elterjedtebbé, és a rozsnyói könyvtár szerdán (február 14-én) számos programot kínál az olvasóknak. "A könyvtárba látogatók üdvözlőlapot, képeslapot vagy szerelmes üzenetet készíthetnek kedvesüknek. Mindemellett kiemelt helyet kap a romantikus irodalom is" - mondta Miriama Tóthová, a könyvtár munkatársa.

Szerdától vasárnapig (február 18.) a könyvtár kedvezményes tagságot kínál a pároknak, a pár egyik tagja ingyenes könyvtári tagságot kap. Az ajánlat minden párra érvényes, beleértve a szülőt és gyermekét is.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról