Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ősszel nyit a megnagyobbodott tatabányai megyei könyvtár

Gőzerővel épül a József Attila Megyei és Városi Könyvtár új épülete. Ősszel nyitja meg kapuit a 21. századi igényeket is kielégítő, világos, átlátható, izgalmas, modern intézmény a város központjában. Az itt dolgozó szakemberek pedig már azon dolgoznak, hogy minél gazdagabb szolgáltatásokkal várják a régi és új olvasókat.
Az új könyvtár kétszintes olvasótermében egy élő fa lesz, amely a zöld könyvtárat is hivatott majd jelképezni. Az épület zene- és médiatárral, digitális laborral, kávézóval, valamint kutatószobával is bővül.
Mikolasek Zsófia, az intézmény igazgatója: - Nyitottak vagyunk, ez a szlogenünk. Nyitottak a régire és az újra. A különböző generációkra, a művészetekre, a tudományra, a sportra. A lazaságra éppúgy, mint az elmélyült kutatómunkára, a szórakozásra. Az ajtónk nyitva áll, sőt, ki is megyünk rajta - mondja az igazgató, majd hozzátette: könyvtárba menni ma már trendi, hiszen oda a szülők is első szóra elengedik a gyerekeiket. Okosnak, olvasottnak, műveltnek, tájékozottnak lenni divatos dolog. Információt birtokolni létszükséglet.
Az új könyvtár ősszel nyílik meg. Alapterülete a kétszeresére nő és szolgáltatásai is jelentősen bővülnek. A hagyományos szolgáltatásokon kívül új szellemmel töltik meg a Zöld könyvtár gondolatát. A helyismereti gyűjtemény nagy részét digitalizálják és építik E-könyvtárukat. A di­gitalizált anyag alapján e-tananyagot fejlesztenek ki a közoktatásban részt vevő diákok és pedagógusok számára. Közösségi térként szélesre tárják a könyvtár kapuit a civil szervezetek, önképző körök, baráti társaságok, a különböző generációk előtt. Irodalmi kávéházzal kedveskednek az írott szó és a kávé szerelmeseinek. Teret, helyet, találkozási pontot kínálnak a középiskolásoknak. Emellett erősítik külföldi kapcsolataikat: V4-es könyvtári hálózatot és programot szerveznek határon túli bibliotékákkal.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról