Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


OSZK-saga

-- Leváltották az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatóját:
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ma -- holnapi hatállyal -- visszavonta az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatójának magasabb vezetői megbízatását -- értesültünk. A tárca közleménye szerint Sajó Andrea 'az abban szereplő indoklás alapján elfogadta felmentését', aki viszont állítja: semmiféle indoklást nem kapott. Hozzátette: könnyen elképzelhetőnek tartja, hogy az OSZK vezetői székét Szőcs Géza volt államtitkárnak, a miniszterelnök főtanácsadójának szánják. Szőcs korábban már a nyilvánosság előtt is jelezte, hogy foglalkoztatja a könyvtár sorsa, és sajtóhírek szerint már kapott is a könyvtárat felügyelő biztosi megbízást. Sajó Andrea mandátuma eredetileg 2014. december 31-ig szólt. (Népszabadság)
-- Halálos balesetet okozott céges autójával a főkönyvtáros:
A Magyar Nemzetnél úgy tudják, arról a híradásokban is sokat szereplő december 7-ei esetről van szó, amikor Budapesten egy motoros betörte egy piros lámpánál várakozó Toyota ablakát, és kilopta a sofőr táskáját a gépkocsiból. Ez után az autós azonnal a tolvaj után eredt, majd néhány utcasarokkal arrább, a Kolosy térnél ütköztek. A motoros a kórházban életét vesztette. (Hír24)
-- Mégsem Szőcs Gézáé lett az Országos Széchényi Könyvtár:
A HVG korábban arról írt, hogy Szőcs Géza, az Emmi volt kultúráért felelős államtitkára felügyelheti a jövőben az OSZK-t. A lap úgy tudta, hogy a tavaly nyáron lemondott államtitkár, akit akkor a miniszterelnök főtanácsadójának neveztek ki, miniszteri biztosként vagy kormánybiztosként felügyelheti a jövőben az OSZK-t.
Szemerei Péter szombattól megbízott főigazgatói jogkörrel veszi át az intézmény vezetését. A jövőben ő felelős az OSZK üzemeltetéséért, problémáinak megoldásáért -- írta a tárca közleményében. (Origo)

Hírforrás: Népszabadság ; Hír24 ; Origo
2013. szeptember 30.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=oszk-saga
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról