Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


OSZK: nincs döntés - Rétvári közlése szerint

Az MTA kutatóhálózatairól, a Széchenyi könyvtárról és a szociális szféra béreiről volt szó az azonnali kérdések során hétfőn (jún. 3.) az Országgyűlésben.
DK: mi lesz a Széchényi könyvtár sorsa?
Gréczy Zsolt az Országos Széchényi Könyvtár sorsa iránt érdeklődött. Kiemelte: jelenleg zárva van, és úgy tudják, ki sem nyit a budai Várban. A szakértők, könyvtárosok, restaurátok aggodalmát tolmácsolta, és azt firtatta: mi lesz a felbecsülhetetlen értékkel, ami a könyvtár birtokában van.
Arra is kíváncsi volt, pontosan mikor költözik a könyvtár, igaz-e, hogy a Kilián laktanyában lesz az új otthona, és kik végzik a költöztetést. Igaz, hogy az új könyvtár informatikai kivitelezésére Fidesz közeli céget jelölnek ki?
Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára közölte: az informatikai fejlesztés eredményei közismertek, az interneten elérhetők. A költözés pontos időpontjáról, helyéről, semmilyen végleges kormányzati döntés nincs, arról határoztak, hogy az "archivális raktár" Piliscsabán épüljön ki.
A 10 milliárdos fejlesztésről pedig már régebben döntött a kormány, ez a teljes könyvtári hálózatnak jelentős előrelépés - mutatott rá.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról