Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ősztől olvashat az egész város

Megmutatni óvodásnak és felnőttnek, hogy a könyv hasznos és szórakoztató. Program indul ősztől, 'Olvas a város' címmel. A cél az, hogy minél több embernél népszerűsítsék az olvasást, s erősítsék a szövegértést. Pécs gyermek és felnőtt lakosságát egyaránt szeretné megcélozni az a program, amely ősztől indul a baranyai megyeszékhelyen. A tapasztalatok szerint ugyanis a lakosság nagy része szinte egyáltalán nem vagy alig olvas, s emellett elgondolkodtató, hogy a fiatalok jelentős részének komoly szövegértési nehézségei vannak. Ezen kíván változtatni a pécsi program, amely várhatóan ősszel indul. Keszi Erika Zsuzsannától, a program szervezőjétől, a Magyar Könyvtárosok Egyesületének Pécsi és Baranyai Szervezetének elnökétől megtudtuk, összesen öt korcsoport részére készítenek tervet, az óvodásoktól egészen a felnőtt lakosságig. Az ovisoknál természetesen előkészítő jelleggel, a különböző foglalkozásokon keresztül indulhat a barátkozás a könyvekkel. Az általános és középiskolások számára könyvtárlátogatásokat, különböző versenyeket és persze szövegértési méréseket is terveznek, az oktatók továbbképzésével összhangban. De megcélozzák az egyetemistákat és a felnőtt lakosságot is különböző olvasásnépszerűsítő programokkal. F: júl 4.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról