Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Otthonról válaszolhatnak a könyvtárosok a használók kérdéseire, 2 óránként váltva egymást

A mostani történés a NOLA, az ohioi könyvtáros egyesület égisze alatt fut "AskUsQuestions Project" név alatt, 15 közművelődési könyvtár részvételével. A könyvtári referensz es MIT-HOL újabb, továbbfejlesztett változatáról van szó. Lényege, hogy a könyvtárak beiratkozott tagjai élő, interaktív - gépi - csevegésbe léphetnek kedvenc könyvtárosukkal, közös webkeresést végezhetnek, űrlapkitöltésben segítséget kérhetnek stb. Vasárnaptól csütörtökig este 8-tól éjfélig él a vonal (bizonyára versenyt támasztva a sex.com-nak -:))). Ezalatt egy speciális program segítségével a könyvtárak beiratkozott tagjai bármely gépről kapcsolódhatnak ehhez a szolgáltatáshoz látogatójegyük (bárcájuk-:) azonosítójával. Hamarosan a projekthez kapcsolják a Voice Over IP hangfelismerő programot, és akkor hangbemondásosan is megnyilatkozhatnak az olvasók.
A dologban fontos szerintem nemcsak az éjjel-nappalos közért mintájára kínált online rendelkezésre állás (csúnya szó...), hanem az interaktivitás és az ún. home-working. A könyvtárosok otthoni gépükről válaszolnak, kétórás váltásban dolgoznak.

- Olvasom újra az azóta elhunyt Bánhegyi Zsolt Katalistre írt 2000. dec. 5-i, ohioi levelét. Azóta sok víz lefolyt az Ohion és a Dunán is. Szerinted tudunk már ilyen rendszert Magyarországon közösen üzemeltetni (a MIT-HOL-tapasztalat után)? (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról