Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Pályáznak a kaposvári közkönyvtár teljes körű felújítására

A kaposvári Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár építészeti és komplex energetikai korszerűsítésére pályázatot nyújtott be Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata - olvasható az uniós közbeszerzési értesítő oldalán.
A megjelent felhívás célja a létesítmény energetikai korszerűsítése, az energia- és használati hatékonyság növelése. A beruházást az épület részeinek leromlott műszaki állapota, elavult berendezései, magas üzemeltetési költségei, illetve rossz hőkomfortja indokolja.

Az eredeti épületet 1964-ben adták át, az intézményt Palmiro Togliatti Megyei Könyvtár névvel nyitották meg. 2000-ben emeletráépítéssel és toldalék épületrész építésével bővítették az épületet. Jelenlegi formájában az épület részlegesen alápincézett, földszint + emelet + tetőtérrel rendelkező közintézmény.

Az eredeti épületrész falai vasbeton szerkezetűek, parapetmezőben homlokzati kőburkolattal. A bővítmény falszerkezetei tégla falazatok. Az épület homlokzatán nem található hőszigetelés.

Jelen projektben csak egyes energetikai megtakarítást eredményező projektelemek megvalósítására nyílik lehetőség, az épület teljes korszerűsítése jóval nagyobb forrásigényt kíván. Az energetikai korszerűsítést a homlokzati felületekkel, illetve a korszerű, új nyílászárókkal tudják elérni.

Mivel az építési terület működés alatt lévő közművelődési intézmény, ezért a kivitelezés ideje alatt az intézmény működését biztosítani kell.

Az olvasóterek feszültségcsökkentett fénycsöves világítási rendszerét és az egyéb helyiségek hagyományos világítási rendszereit elbontják. Helyettük energiatakarékos LED-es világítás létesül. A kamarateremben a gépészeti légcsatornát a meglévő világítás fölé szerelik fel. Igény esetén a lámpatesteket a szükséges mértékben le kell szerelni, állagmegóvásukról gondoskodni kell és a gépészeti kivitelezés után vissza kell őket szerelni.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról