Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Pandémiás történeteket gyűjt New York Közkönyvtára

Mondd el nekünk pandémiás történetedet! - írják honlapukon. Fontos számunkra a pandémiás történeted; oszd meg velünk.
A COVID-19 járvány átalakítja az életet a városban, az országban és a világban. A New York-i Közkönyvtár igyekszik dokumentálni történelmünk ezen sarkalatos időszakát. Szeretnénk meghallgatni és megőrizni történetedet.
A Pandémiás Naplók projekt arra hív, hogy online űrlapon küldjél be hangfelvételeket magadről vagy szeretteidről, akik személyes történeteiket mesélik el életükről a világjárvány idejéről.
Kövesd ezeket az egyszerű lépéseket a történet beküldéséhez... Olvasd el a projekt gyakran ismételt kérdéseit, és rögzítsd a hangfájlt. Töltsd ki a Pandémiás Naplók benyújtási űrlapját, és töltsd fel a hangfájlt. Tekintsd át és fogadd el azt a megállapodást, amely jelzi, hogy fenntartod a beküldött tartalom szerzői jogait, de engedélyezed, hogy a NYPL használja és megőrizze azt. Miután elküldted történetedet, az NYPL elküldi Neked az aláírt megállapodás másolatát.
A várt témák: a projekt a lehető legtöbb egyedi történetet keresi. Gondolatokat várunk a családokról és a gyermeknevelésről, az oktatási és kulturális intézményekről, az üzletről és a munkáról, a munkádról, a karanténban töltött életről, a #BlackLivesMatterről és a faji igazságszolgáltatásról, vagy olyan témákról, mint az egészségügy és a kórházak, a traumák és gyászok, a recesszió, a kölcsönös segítségnyújtás, művészet és irodalom, közösségi szervezetek, politika és még sok más.
Ezek után a hangfelvétel készítésének és beküldésének technikai részleteit vázolják. (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról