Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Partnereivel éri el a hágai könyvtár az oktatási sikereit

Többször írtunk már az Oefenen holland oktatási portál link könyvtári alkalmazásáról, pl.: link . Deuten Makkai Réka, aki az OSZK és a MIBE júniusi konferenciáján a Hágai Városi Könyvtár link részéről beszélt, rámutatott a könyvtárban működő online és személyesen elérhető tanácsadók feladataira, illetve a könyvtár partnereinek szerepére:
- Tudjuk, hogy mi a programkínálat, és felmérjük, melyikre van szüksége az embernek, illetve mely partnerünknél kaphatja a megfelelő segítséget. Az önkormányzat pl. azoknak segít, akiknek adósságuk van és már részesülnek segélyben. Akinek menekültstátusza van vagy hajléktalan, őket a különböző profilú segélyszervezetekhez küldjük. A könyvtári alkalmazottak és az önkéntesek számára online platformot hoztunk létre, amely alapján ki tudják választani a megfelelő szervezetet.
Természetesen egyedül nem tudjuk megoldani például a funkcionális analfabetizmus problémáját. Ezért több intézményi, szervezeti partnerünk van. A könyvtár előnye, hogy mi érjük el a legtöbb funkcionális analfabétát. Mi vagyunk a legkönnyebben megközelíthetőek és nálunk a legalacsonyabb a belépési küszöb.

Képzőintézmények - A hozzánk fordulókat a kezdő személyes konzultáció eredményétől függően ún. meleg továbbítással (azaz a felek kölcsönös bejelentésével) összekötjük a továbbtanulásuknak megfelelő intézménnyel, pl. iskolával, alapítvánnyal. Ehhez kell a partnerség, a hálózati együttműködés a képzőintézményekkel. E hálózat létét és kapcsolatainkat nem tartjuk meg magunknak. Adataik honlapunkon is elérhetők és kereshetők. Pl.: hol kaphat valaki segítséget a nyelvek, vagy éppen a pénzügyek terén? Ugyanígy persze bennünket, a könyvtárt is ajánlják a partnerek. Pl. az önkormányzat hozzánk irányítja a pénzügyi nehézségekkel küzdőket.

Királyi Könyvtár - Partner a Királyi Könyvtár (nemzeti könyvtár) is, amely megvásárolta és meg is tanítja a könyvtárosok számára, hogyan tudjuk legjobban használni az Oefenen.nl kurzusait. Emellett begyűjtik szolgáltatás adatait és éves bontásban elérhetővé teszik őket, országos és helyi bontásban is. Így össze tudjuk saját teljesítményünket, helyzetünket hasonlítani pl. egy utrechti vagy amszterdami könyvtárral. Ami persze nem öncélú, hanem a fejlesztés és fejlődés eszköze. Az adatokkal alátámasztott teljesítmény alapot jelent többletforrások igénylésére is. Lám, ennyit értünk el, és több támogatással ennyivel tudjuk esélyesen megnövelni a hatásunkat.
További partnerek az önkormányzat és a segélyszervezetek.

Hírforrás: Magyar Információbrókerek Egyesülete
2021. szeptember 05.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=partnereivel_eri_el_a_hagai_konyvtar_az_oktatasi_sikereit
Régebbi hírforrás(ok): Vonzóak vagyunk az önkéntesek számára - az oktatási portállal segítik a fejlődni vágyókat link Használóismerettel gazdagítja a könyvtár a náluk elérhető 'központi' kurzusokat link Az önkormányzat és a politika is felismerte a könyvtár új értékét link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról